Кулинарно - политический форум Пурмарили

Текущее время: Пн ноя 03, 2025 3:28 am

Часовой пояс: UTC - 6 часов

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 22834 ]  На страницу Пред.  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 1142  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Украина, политика и история
СообщениеДобавлено: Вс янв 05, 2014 4:39 pm 

Гарны хлопци...Козаки?

СообщениеДобавлено: Вс янв 05, 2014 5:51 pm 

Ну загорели - и чо?
Не гарны, а гарни. Не кляты, а кляти. Но козакы.

СообщениеДобавлено: Вс янв 05, 2014 6:07 pm 

Я Вам верю.
Не силен я в малорусском. Помню, есть звательный падеж.... :)

СообщениеДобавлено: Вс янв 05, 2014 6:36 pm 

Звательный падеж есть в подавляющем большинстве славянских языков. Исключением являются только русский, словацкий, нижнелужицкий и словенский.

СообщениеДобавлено: Чт янв 09, 2014 10:56 pm 

Ну, после Темучина Володимировича этого следовало ожидать
Цитата:
Валерий Бебик: хан Мамай – украинский казак

Татаро-монгольский хан Мамай через 611 лет после Куликовской битвы внезапно обрёл украинские корни.
Именно это на страницах своего очередного научно-исторического труда утверждает доктор политических наук, кандидат психологических наук, проректор Университета «Украина», руководитель рабочей группы по социальным коммуникациям Общественного гуманитарного совета при Президенте Украины, председатель Всеукраинской ассоциации политических наук Валерий Бебик.
Опираясь на «многочисленные предания украинского народа», автор утверждает, что хан Мамай – «это собирательный образ казака и украинца в одном лице во времена Казацкой Украинской Державы. Его изображения украинцы издавна помещали в своих хатах рядом с иконами; с его именем связано понятие «мамаюваты» – путешествовать, вести казацкий образ жизни, а «ходить на мамая» означало – кочевать, идти куда глаза глядят».
Войско же «казака и украинца» хана Мамая, по мнению Валерия Бебика, состояло из украинцев (черкасов и половцев) и крымских татар. Более того, Куликовская битва, которую миллионы людей ошибочно считали разгромом войска Мамая, на самом деле была славной победой «казака Мамая», поскольку «первую битву на Куликовом поле великий украинец хан Мамай «проиграл», а когда подошли его основные войска – московские «победители» были разбиты и еще более 100 лет возили дань в Украинское Причерноморье», — уверен автор.
И это далеко не первый научный факт, касающийся великой и древней истории украинского народа, которую открывает перед своими читателями Валерий Бебик, Так, по мнению этого учёного, Чехов, Некрасов, Ахматова, Гребинка, Достоевский, Сологуб, Маяковский и Волошин – великие украинские писатели.
Открыл историк и новые факты, способные полностью перекроить одну из главных мировых религий – буддизм. В частности, в одной из своих книг учёный доказывает скептикам, что Будда имел украинские корни, «принадлежал к скифскому/сакскому народу будинов, проживавшему во ІІ-І тысячелетиях до нашей эры на территории древней Украины».
По сравнению с этим потрясающим открытием даже то, что на самом деле, как открыл Валерий Бебик, и греки и древние римляне ведут свой род от «праукраинского племени антов» и то, что «Украина — родина мамонтов, а не слонов, как издеваются наши «друзья», мало знающие мировую историю», выглядит само собой разумеющимся.
Ну да, внешность у казака Мамая весьма типичная. Вот кто бы ищо кого ордынцами называл.

СообщениеДобавлено: Пт янв 10, 2014 12:22 am 

А чё---запросто. Только мало ли какие племена жили на территории современной Украины---и этот факт совсем не означает, что они предки современных украинцев.

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 4:31 pm 

Изображение
Гетьман, штоле?

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 4:38 pm 

А чё---запросто. Только мало ли какие племена жили на территории современной Украины---и этот факт совсем не означает, что они предки современных украинцев.

А каки племена жили на территории современной России-этот факт совсем не означает ,что они предки современных русских,скорее всего-татаро-монголы

Ш.

.

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 4:40 pm 

А тупиковая ветвь человекообразных обезьян дала в итоге Анку. Брысь, вонючий кусок тупости.

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 4:50 pm 

А тупиковая ветвь человекообразных обезьян дала в итоге Анку. Брысь, вонючий кусок тупости.

давай давай-"пой по нотам" дальше
хорошо что кусок-а вот Леди-полный не кусок,а гора хамства тупого и бессмысленного
Все о своем родном толдычет

Ш.

.

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 4:51 pm 

Идите в жопу, говняшка.

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 4:52 pm 

Идите в жопу, говняшка.

Кака прэлесть-начинай припев сначала

Ш.

.

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 7:26 pm 

Цитата:
Як українець, у якого теж загинуло чимало рідні в часи Голодомору в 1932 – 1933 роки просто не можу не відреагувати на «творчість» Михайла Задорнова… Накипіло… Але я умисно в своєму зверненні утримаюся від «епітетів» на адресу Задорнова щодо його убогого жарту стосовно Голодомору і не буду зайвий раз шубуршити пам'ять мільйонів закатованих і не лише українців. Я спеціально вчора ввесь вечір переглядав всі виступи цього «коміка», тож тема для звернення є…

не Шановний пане Задорнов!
Я чудово розумію, що Ви, образившись через свою непотрібність в США, і через англомовну безграмотність не спромігшись відрізнити чоловічій туалет від жіночого, на американців розлютилися…
Зі своїм гаслом «Американцы тупые» Ви вже давно перетворилися для мене в флагман самої неосвіченої і самої відсталої частини російського населення.
Але чомусь даже освіченим, але гигикаючим під це його дуркувате гасло в голову мабуть жодного рау не прийшло, що пан Задорнов свої розглагольствування про «американську тупість» поширює через You-Tube, розроблений в Каліфорнії, через інтернет, розроблений в США, на комп'ютері, створеному в Силіконовій Долині.
Пане Задорнов, а до США Ви літали через океан, щоб заробити американських доларів і подивитися «тупу Америку», на винайденому в штаті Огайо літаку. Сидите Ви з американським стільниковим телефоном під електричною лампочкою, винайденою Едісоном.
Джинси, як і половина Вашої «публіки», Ви не носите. Виступаєте в холщових юрючках, на кшталт «провінційного інтелігента» із Пскова, хоча інтелігентом, не зважаючи навіть на батька-письменника, Вас назвати язик не повертається. Провінціалом – так. Чому так? Та тому, що як на мене, то інтелігентні люди не дозволять собі обговорення і судження питань в яких нічогісінько не розуміють. Один із них – США. Другий – Ізраїль і євреї. Третій – археологія і історія… І ось тепер Вас ще й в Голодомор занесло…
"Почему американцы не играют в КВН?» – питає Задорнов у своєї «публіки"… «Потому что они тупые!» – хором відповідає його «публіка"…
Пане Задорнов, як людина з технічною освітою Ви маєте знати, що в США передачі типу КВК існували, коли в Європі ще телевізорів не було. В 1927 році майбутній президент США Гувер вів свою виборчу кампанію по телебаченню. В 1950 році в США 6 мільйонів родин, тобто 24 мільйона чоловік, дивилися телевізори, в 1960 році – 200 мільйонів американців мали домашні телевізори і дивилися десятки телепередач, де в веселощах, винахідливості і знаннях змагалися представники американських університетів, міст та родинні команди. Про те, що практично всі російські телевізійні передачі (особливо ток-шоу) копіюються з американського телебачення, Ви пане Задорнов, околачуючись на телестудіях, просто не можете не знати.
Дивно, що ідея обговорювати «тупость» або «не тупость» американців прийшла в голову людині з технічним дипломом. Я розумію, філолог із такого-сякого педінституту міг не знати, але столичні технарі-то розуміли т- навіть по випадково знайденим уривкам із статей і книжок – рівень досконалості і відриву США від інших країн світу, особливо в авіаційній і автомобільній промисловості. Невже технар Задорнов не знав, що ще в 1906 році в Америці уже було конвеєрне виробництво автівок, яке призвело до повної автомобілізації країни на початку 20-х років минулого сторіччя, коли не те що в Росії, а й у Європі автівок було занадто мало?
Ну, читали ж Ви напевно «Грозьдья гнева» Джона Стейнбека – невже не захотілося дізнатися, чому збідніла фермерська родина в період Великої Депресії і пилової бурі, знищившої посіви в Оклахомі, перебирається в Каліфорнію на своєїй особистій вантажівці, такій величезній, що в ній ночує бабуся із молодятами. І їдуть вони в такому ж потоці і таких же вантажівок інших збіднівши фермерів.
Автівки в США були такі дешеві, що в 20-х роках минулого сторіччя вартість авто – 800 доларів – становила всього 42 % середньої річної зарплатні. Довідка для сміху: через пів сторіччя, в 1976 році, в СРСР авто «Жигулі» обходилися в 6 середніх річних зарплат, тобто в 14 разів дорожче, не кажучи вже про багаторічну чергу.
"Тупые американцы» уже понад 100 років (1901) тому відкрили програми вищої освіти медсестер. Медсестра повинна закінчити школу (12 років) і 4 інтенсивних курса коледжу, що кардинально змінило якість обслуговування в шпиталях.
Згадайте медсестру в радянській лікарні, яка робить уколи однією і тією ж тупою голкою. Вісім класів школи (на трійки), 2 роки медучилища і 70 рублів (нині – доларів) зарплатня. І це половина російської охорони здоров'я.
Пояснити Вам «не тупому» Задорнову, що в США 80-90 річним бабусям і дідусям роблять науково-фантастичні операції на серці, позвоночнику, зберігаючи їм життя і рухомість мінімум на ще років на 10? Не багатіям, а бідним емігрантам: росіянам, українцям, в'єтнамцям, євреям, китайцям. Їм безкоштовно роблять операції вартістю по 200 – 300 тисяч доларів. Люди живуть по 90 – 100 років… «Тупые американцы» їм це забезпечили.
Чи може розповісти Вам пане Задорнов про безкоштовні їдальні і клініки для безхатченків в кожному місті, які дають можливість вижити людям, які в Вашій Росії передохли б на вулицях?
Чому Ви пане Задорнов мовчите про те, як «тупые американцы» живуть в своїх будинках, розшукуючи один одного по поверхам? В будинках, які чим далі від великих міст, тим більше за розмірами. І дійшла би до Вас ще одна жахлива істина, що «тупые американцы» не пруться всі, як очумілі, в одну столицю, єдине місто, де можно заробити, яка вже перевантажена людьми як Шанхай, а живуть рівномірно і гарно як в маленьких містах так і в великих.
Мовчите Ви пане Задорнов і про те, як американські аеропорти, розміром з космодроми, де одночасно сідають і піднімаються в повітря десятки літаків. А кількість пасажирів майже мільярд в рік. Тобто кожен мешканець США, включно малят і людей похилого віку, повинен щорічно кудись тричі чи то і більше. І за рік жодного смертельного випадку на комерційних авіалініях…
Мовчите Ви і про американські авіаносці – про справжні плавучі міста з 5 тисячними екіпажами які рухаються по океанам і морях на великій швидкості, з атомними реакторами, з апаратами, які перетворюють декілька тисяч галонів морської води за день в прісну, з трьома шпиталями на борту, з кафетеріями, які забезпечують триразове гаряче харчування з овочами і фруктами на ввесь персонал. Такі авіаносці припливають до зруйнованих землетрусами і цунамі містам, подають електроенергію, кафетерії забезпечують всіх харчуванням. В США таких авіаносців 12. В Німеччині, Франції, Норвегії, Швеції їх немає.
Досвід побудови велетенських кораблів створив американські круїзні лайнери, на яких сьогодні подорожують мільйони – диво доступної розкоші, давше людям можливість зі скромними статками побачити світ.
Я розумію, що Ви пане Задорнов, ніде не бувший, окрім своїх убогих конвертиків для емігрантів, нічого в Америці побачити не змогли. А навіть як би і побачили, то мало щоб зрозуміли. На моє глибоке переконання, Вашою трагедією є комплекс національної неповноцінності, якою, нажаль страждає певна кількість росіян. Ви собі подібних від цього комплексу «лікуєте» археологічними і лінгвістичними теоріями, розповідаючи толпам напівдеревенських простаків, що хтось від них результати розкопок в таємниці тримає. А не приховували б, то ввесь би світ знав, що світова цивілізація, включаючи санскрит, вийшла із Росії…
Ах да, пане Задорнов, мало не забув, є ще одна «проблема» з «американской тупостью» і Вами. В своєму реплізі Ви обіграли, що, як і вся радянська «полуобразованщина», «Вітхий Завіт» не читали. Так от, для людини, натякающої в своїй автобіографії, що Ви дворянської крові, соромно! Пам'ятаєте, в «Анне Карениной» Олексій Олександрович Каренін вчить маленького Сергійка «Вітхому Завіту»?
Так ось, більшість «тупых американцов» «Вітхий Завіт» разом з «Новим» читають регулярно уже понад 500 років – ще з тих самих часів, як були англічанами при королеві Єлизаветі. По неділям обов'язково – притому в церквах. І не лише читають, але і багацько на пам'ять знають…
В кожному готелі і дешевому мотельчику «Вітхий Завіт» і «Новий Завіт» лежать в тумбочках, під рукою. Ось це читання Біблії і створена ними національна ментальність зробили США унікальною країною, об'єктом захоплення і взірцем для нормальних людей. А також об'єктом заздрощів і ненависті тупих і убогиг, таких, як ні кому не потрібний в Америці, та і не занадто потрібний і в Росії з його бердовим язичництвом провінційний Задорнов.
Хочете відверто? Мені Ви нагадуєте нещасного з інвалідного візка, який намагається висміяти чемпіона, вигравшого марафон. Але що з Вас взяти?

Ш.

.

СообщениеДобавлено: Сб янв 11, 2014 7:53 pm 

Це ви "українець"? А може ви вiдвiдувач одного з "убогих конвертиків(?) для емігрантів"?

СообщениеДобавлено: Пн янв 13, 2014 10:18 pm 

Я, канешн, тормоз. И понимаю, што боян. Но я, так вижу в первый раз.

Несколько минут здорового детского смеха получили поутру мои соседи. Заряд оптимизма на весь день.

СообщениеДобавлено: Пн янв 13, 2014 10:23 pm 

Це ви "українець"? А може ви вiдвiдувач одного з "убогих конвертиків(?) для емігрантів"?
И по-грузински умеет, и даже по-еврейски - задом наперёд. С полиглотом тягаетесь?
Санскрит и латынь ещё не юзали тут. Или юзали, а я пропустила.

СообщениеДобавлено: Пн янв 13, 2014 10:33 pm 

И по-грузински умеет, и даже по-еврейски - задом наперёд. С полиглотом тягаетесь?
Санскрит и латынь ещё не юзали тут. Или юзали, а я пропустила.

Да думал полиглот обьяснит что к чему... А то там или эмигрантов убогие, или концерты-конверты для убогих убогие... не понять без Мартеля.

СообщениеДобавлено: Пн янв 13, 2014 10:41 pm 

Ну, даёте! Героизм. Я б и по-русски не осилила простынь. Поняла, что опять Задорнова ругают. Но очень уж многословно.
Интересно, ему перевели? Нафик ему нужно разбирать, как его поносят на мове? Или тот бабай, который всё сочинил, не знает языка международного общения?

СообщениеДобавлено: Пн янв 13, 2014 11:24 pm 

Ну очень интересно его поносят! Он-то по Украине проехался, а мораль ему вычитывают не за неньку, а за "тупых американцев". Детский сад какой-то!
Ну а украинском медия-сегменте щас тенденция - шпарить на украинском не взирая на язык оппонента.

СообщениеДобавлено: Пн янв 13, 2014 11:47 pm 

Шиндакильдык!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 22834 ]  На страницу Пред.  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 1142  След.

Часовой пояс: UTC - 6 часов